woensdag 4 juni 2014

Avondvierdaagse

Deze week staat bij ons in het teken van de Avondvierdaagse. In Steenwijk een groot festijn, vorig jaar liepen er 5800 mensen mee en dit jaar hopen ze op 6000 deelnemers. Vier dagen feest in de stad!

De school van Sebastiaan is één van de grootste groepen die meelopen. In totaal op de donderdagavond, als alle groepen lopen, zijn er in totaal 240 kinderen en ook nog eens 80 ouders die het blauwe schoolhesje dragen. Geweldig om zo'n blauwe stoet voorbij te zien komen.

De maandag en dinsdag waren prachtige dagen om de 5 of 10 km te wandelen maar vanavond was het andere koek. De donkere dreigende wolken vormden zich rond de stad. Gelukkig was er geen onweerdreiging maar op het moment dat alle kinderen zich verzamelden, kwam het met bakken uit de lucht. De meeste kindjes zagen er al als verzopen katjes uit nog voordat de wandeling moest beginnen. Gelukkig klaarde het een tijdje op maar na een uurtje barstte het weer los. De thuisblijvende ouders hadden medeleiden maar de kinderen vonden het geweldig. Door en door nat waren ze. In iedere plas werd flink gesprongen want nat waren ze toch al, geweldig! Wat een ervaring!

Morgenavond de laatste avond, een avond van het in ontvangst nemen van de welverdiende beloning (zeker na vandaag). Hopen op een droge avond....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten